Школску славу СВЕТИ САВА обележили смо у сва три места наше школе.

У Силбашу чин резања славског колача и освећење славског кољива извршили су презвитер Слободан Ђурђић из Силбаша и протонамесник Никола Темеринац из Деспотова. Овогодишње светосавске куме биле су ученице првог разреда Емилија Пејак и Николина Микић. Присутне је поздравио директор школе Ђока Милић.

У Деспотову чин резања славског колача и освећење славског кољива извршио је протонамесник Никола Темеринац. Овогодишњи светосавски кумови су ученици Мирослав и Вања Гајић.Драмски комад „Свети Сава“ извели су наши ученици: Анастасија Живковић, Зоран Живковић, Јосип Живковић, Матеја Волић, Ана Хаксалић, Вања Милић, Матија Лазаров, Арсеније Темеринац, Стеван Убавин и Милица Грујић. Кратко житије Светог Саве говорио је ученик Стеван Убавин. Драмски комад је снимљен у Храму Светог Јована Претече у Деспотову.

У Парагама чин резања славског колача и освећење славског кољива извршио је презвитер Томислав Живковић. Ученици наше школе извели су рецитал посвећен Светом Сави у Храму Рођења Пресвете Богородице у Парагама.

Print Friendly, PDF & Email
ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА