У суботу 10. марта 2018. године ученици VIII разреда са одељенским старешинама, психологом и педагогом школе посетили су Сајам образовања „Путокази 2018“ у Новом Саду. Подршку Сајму образовања „Путокази 2018“ дали су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Покрајински секретаријат за образовање и Покрајински секретаријат за високо образовање.

Ученици су имали прилику да се упознају са образовним профилима које ће моћи да упишу у средњим стручним школама и гимазијама на територији града Новог Сада. Наши ученици показали су интересовање за профиле у Медицинској, Саобраћајној школи, као и за профиле у ССШ „Милева Марић Ајнштајн“

Ученици су могли да се информишу о свему што их занима и што им пружају средње стручне школе и гимназије од професора и ученика из ових школа.

Истовремено са Сајмом образовања је и Сајам књига на којем су излагачи понудили различите врсте литературе од уџбеника, преко лектира до белетристике. Након завршетка посете Сајму образовања „Путокази 2018“ ученици су прошетали центром Новог Сада и погледали филм у биоскопу. После богатог садржаја који је свима овај дан пружио, уследио је повратак у Деспотово и Силбаш.

          

Print Friendly, PDF & Email
САЈАМ ОБРАЗОВАЊА „ПУТОКАЗИ 2018“