П Р О С Л А В Е

ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ

Дан школе прославили смо друге мајске недеље, у Парагама и Деспотову 10.5.2017. године а у Силбашу централна прослава реализована је два дана касније, 12.5.2017. године. Тог петка после подне, делагација просветних радника заједно са директором школе и са групом ученика положили су цвеће на спомен гробницу браће Новаков у Силбашу.

Организатори богатог и прелепог програма били су учитељи и наставници Јармила Крижан, Мирослав Хложан, Катица Гајић, Звонко Јелић, Радимирка Вуковић и Мирјана Радивојков Лукић. Свему је допринела и сарадња са Аматерским позориштем из Силбаша, са Донком Миланов и Далибором Пејаком, као и са КУД „Дудово“.

Свечаности која одржана у фискултурној сали присуствовали су бројни присутни гости, пензионери, као и родитељи ученика. Програм су уприличили наши ученици, а свака тачка приказивала је богату култури нашег села. Публика ја наше ученике награђивала аплаузима. У уводном делу чланови хора отпевали су химну школе. Доживели смо прошлост села Дудово – како је Силбаш у својој песми назвао Велимир Веља Суботић. Сви присутни су уживали у лепоти српског и словачког фолклора, у музичким сегментима, нарочито у ромској музици, у скечевима, у поезији. Сваки сегмент давао је посебан печат овој прелепој атмосфери. Уживајући у лепоти која се могу мултикултуралне вредности и различитости које нас спајају српски, словачки и ромски народ.

Био је то још један печат лепоте мултикултуралних вредности и доброг суживота српског, словачког и ромског народа. Као што је и директор у свом говору рекао, да су на свечаности сви наши.

Директор школе је овом приликом лепим поклонима обрадовао и четири бивше раднице наше школе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Параге

На прослави Дана школе у Парагама био је присутан и председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница који је овом приликом донео и торту, а свако од присутних почастио се овом слатком посластицом.

 

 

ДЕСПОТОВО

 

       

СИЛБАШ 2016.

Дан школе и ове године празновали смо у сва три места. Свечана приредба одржана је у Парагама и Деспотову у четвртак 12. маја, а у Силбашу у петак 13. маја. У петак у послеподневним часовима, директор, делегација наставника и група ученика положили су цвеће на спомен гробницу браће Новаков у Силбашу.

Свечаност су уприличили ученици са разредне и предметне наставе. Након химне школе, ученици су показали своје умеће у царству глуме, рецитала, музике, фолклора, игара. Најбољи учесници са недавно одржаног такмичења „Ја имам таленат“ такође су извели своје тачке. Гости из Деспотова обогатили су програм прелепим фолклором. Водитељ програма била је Бојана Зарупски, ученица VI2 разреда. Публика у чијим је редовима су били уважени гости Мирјана Шолаја, начелница школске управе и Милорад Париповић, члан Општинског савета као и други бројни гости, али и наставници, ученици и родитељи, аплаузима је награђивала наше вредне ђаке.

Од директора и педагога школе захвалницама су награђени сви ученици који су учествовали на такмичењима у школској 2015/16. години. Најуспешнији ученици – са постигнућима на такмичењима, сада су се обрадовали и књигама које су добили на поклон. Књиге су добили и наставници који су са ученицима постигли резултате на такмичењима. Поклоњене књиге обрадовале су и наше бивше ђаке, Страхињу Ковачевића који је сада већ млади научник и Душка Драгољевића, аутора текста химне школе.

До следеће свечаности за Дан школе верујемо да ће још многи ученици и наставници имати мотиве за постизање нових циљева, као и жељу да буду најбољи.

У Силбашу

          

У Парагама

У Деспотову

 

 

ПАРАГЕ

У Парагама је прослава реализована у цркви, где је чин резања славског колача и

благосиљања жита извршио протојереј  Владислав Пајић.

 

ДЕСПОТОВО

У Деспотову је чин резања славског колача и благосиљања жита извршио

јереј Никола Темеринац.

 

 

ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА СВЕТОГ САВЕ У СИЛБАШУ

 Велики празник, школску славу Светог Саве прославили смо у сва три места наше школе у среду 27. јануара 2016. године. Овај свечани дан пригодним програмом обележили су ученици наше школе. Након химне о овом нашем великом просветитељу уследили су рецитали о Светом Сави: „На Врачару“, „Обраћање Светом Сави“, „Савин монолог“, … Изведени су и драмски текстови: „Батина је из пакла изашла“ и „Свети Сава и властелин“.

Свечаност је уприличио јереј Владимир Марков, који је извршио чин резања колача и благосиљања жита.

На нашој школској свечаности међу бројним присутним гостима био је и члан Општинског већа Милорад Париповић.

 

 

 

ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА СВЕТОГ САВЕ У ДЕСПОТОВУ

 Празник првог српског архиепископа Светог Саве 27. јануара 2016. године прославен је свечано у нашој школи у Деспотову.

 Најпре је јереј Никола Темеринац извршио чин резања славског колача и благосиљања жита које су припремили овогодишњи школски кумови – породица Лазаров (Матија и Лукијан Лазаров). Они су нашој школи у знак сећања на кумство поклонили икону Светог Саве за забавиште.

 Потом је уследио драмски комад „На појутарју Светог Саве“ који су припремили ученици наше школе:

    1. Драган Николић;

    2. Уна Тојић;

    3. Тамара Регељац;

    4. Атанасије Темеринац;

    5. Ана Марија Ђорђевић;

    6. Денис Хаксалић;

    7. Лукијан Лазаров;

    8. Славица Мишковић;

    9. Јелена Убавин;

    10. Сара Оливер;

    11. Милица Грујић.

 Химну Светом Сави отпевали су деца предшколског узраста и ученици разредне наставе уз пратњу учитеља Милована Пејака који је свирао хармонику.

 Кумства за идућу школску годину прихватио се ученик трећег разреда Зоран Јованов.

 

 

П Р О С Л А В Е 2015

Дан школе

Свечани дан за нашу школу био је петак 8. мај 2015. године када смо обележили Дан школе. У знак сећања на борце чије име наша школа носи, директор, делегација наставника и група ученика (чланови историјске секције) тога дана положили су цвеће на спомен гробницу браће Новаков у Силбашу.

Школска слава

Print Friendly, PDF & Email