P R O S L A V E

PROSLAVA DANA ŠKOLE

Dan škole proslavili smo druge majske nedelje, u Paragama i Despotovu 10.5.2017. godine a u Silbašu centralna proslava realizovana je dva dana kasnije, 12.5.2017. godine. Tog petka posle podne, delagacija prosvetnih radnika zajedno sa direktorom škole i sa grupom učenika položili su cveće na spomen grobnicu braće Novakov u Silbašu.

Organizatori bogatog i prelepog programa bili su učitelji i nastavnici Jarmila Križan, Miroslav Hložan, Katica Gajić, Zvonko Jelić, Radimirka Vuković i Mirjana Radivojkov Lukić. Svemu je doprinela i saradnja sa Amaterskim pozorištem iz Silbaša, sa Donkom Milanov i Daliborom Pejakom, kao i sa KUD „Dudovo“.

Svečanosti koja održana u fiskulturnoj sali prisustvovali su brojni prisutni gosti, penzioneri, kao i roditelji učenika. Program su upriličili naši učenici, a svaka tačka prikazivala je bogatu kulturi našeg sela. Publika ja naše učenike nagrađivala aplauzima. U uvodnom delu članovi hora otpevali su himnu škole. Doživeli smo prošlost sela Dudovo – kako je Silbaš u svojoj pesmi nazvao Velimir Velja Subotić. Svi prisutni su uživali u lepoti srpskog i slovačkog folklora, u muzičkim segmentima, naročito u romskoj muzici, u skečevima, u poeziji. Svaki segment davao je poseban pečat ovoj prelepoj atmosferi. Uživajući u lepoti koja se mogu multikulturalne vrednosti i različitosti koje nas spajaju srpski, slovački i romski narod.

Bio je to još jedan pečat lepote multikulturalnih vrednosti i dobrog suživota srpskog, slovačkog i romskog naroda. Kao što je i direktor u svom govoru rekao, da su na svečanosti svi naši.

Direktor škole je ovom prilikom lepim poklonima obradovao i četiri bivše radnice naše škole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Parage

Na proslavi Dana škole u Paragama bio je prisutan i predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica koji je ovom prilikom doneo i tortu, a svako od prisutnih počastio se ovom slatkom poslasticom.

 

 

DESPOTOVO

 

       

SILBAŠ 2016.

Dan škole i ove godine praznovali smo u sva tri mesta. Svečana priredba održana je u Paragama i Despotovu u četvrtak 12. maja, a u Silbašu u petak 13. maja. U petak u poslepodnevnim časovima, direktor, delegacija nastavnika i grupa učenika položili su cveće na spomen grobnicu braće Novakov u Silbašu.

Svečanost su upriličili učenici sa razredne i predmetne nastave. Nakon himne škole, učenici su pokazali svoje umeće u carstvu glume, recitala, muzike, folklora, igara. Najbolji učesnici sa nedavno održanog takmičenja „Ja imam talenat“ takođe su izveli svoje tačke. Gosti iz Despotova obogatili su program prelepim folklorom. Voditelj programa bila je Bojana Zarupski, učenica VI2 razreda. Publika u čijim je redovima su bili uvaženi gosti Mirjana Šolaja, načelnica školske uprave i Milorad Paripović, član Opštinskog saveta kao i drugi brojni gosti, ali i nastavnici, učenici i roditelji, aplauzima je nagrađivala naše vredne đake.

Od direktora i pedagoga škole zahvalnicama su nagrađeni svi učenici koji su učestvovali na takmičenjima u školskoj 2015/16. godini. Najuspešniji učenici – sa postignućima na takmičenjima, sada su se obradovali i knjigama koje su dobili na poklon. Knjige su dobili i nastavnici koji su sa učenicima postigli rezultate na takmičenjima. Poklonjene knjige obradovale su i naše bivše đake, Strahinju Kovačevića koji je sada već mladi naučnik i Duška Dragoljevića, autora teksta himne škole.

Do sledeće svečanosti za Dan škole verujemo da će još mnogi učenici i nastavnici imati motive za postizanje novih ciljeva, kao i želju da budu najbolji.

U Silbašu

          

U Paragama

U Despotovu

 

 

PARAGE

U Paragama je proslava realizovana u crkvi, gde je čin rezanja slavskog kolača i

blagosiljanja žita izvršio protojerej  Vladislav Pajić.

 

DESPOTOVO

U Despotovu je čin rezanja slavskog kolača i blagosiljanja žita izvršio

jerej Nikola Temerinac.

 

 

PROSLAVA PRAZNIKA SVETOG SAVE U SILBAŠU

 Veliki praznik, školsku slavu Svetog Save proslavili smo u sva tri mesta naše škole u sredu 27. januara 2016. godine. Ovaj svečani dan prigodnim programom obeležili su učenici naše škole. Nakon himne o ovom našem velikom prosvetitelju usledili su recitali o Svetom Savi: „Na Vračaru“, „Obraćanje Svetom Savi“, „Savin monolog“, … Izvedeni su i dramski tekstovi: „Batina je iz pakla izašla“ i „Sveti Sava i vlastelin“.

Svečanost je upriličio jerej Vladimir Markov, koji je izvršio čin rezanja kolača i blagosiljanja žita.

Na našoj školskoj svečanosti među brojnim prisutnim gostima bio je i član Opštinskog veća Milorad Paripović.

 

 

 

PROSLAVA PRAZNIKA SVETOG SAVE U DESPOTOVU

 Praznik prvog srpskog arhiepiskopa Svetog Save 27. januara 2016. godine proslaven je svečano u našoj školi u Despotovu.

 Najpre je jerej Nikola Temerinac izvršio čin rezanja slavskog kolača i blagosiljanja žita koje su pripremili ovogodišnji školski kumovi – porodica Lazarov (Matija i Lukijan Lazarov). Oni su našoj školi u znak sećanja na kumstvo poklonili ikonu Svetog Save za zabavište.

 Potom je usledio dramski komad „Na pojutarju Svetog Save“ koji su pripremili učenici naše škole:

    1. Dragan Nikolić;

    2. Una Tojić;

    3. Tamara Regeljac;

    4. Atanasije Temerinac;

    5. Ana Marija Đorđević;

    6. Denis Haksalić;

    7. Lukijan Lazarov;

    8. Slavica Mišković;

    9. Jelena Ubavin;

    10. Sara Oliver;

    11. Milica Grujić.

 Himnu Svetom Savi otpevali su deca predškolskog uzrasta i učenici razredne nastave uz pratnju učitelja Milovana Pejaka koji je svirao harmoniku.

 Kumstva za iduću školsku godinu prihvatio se učenik trećeg razreda Zoran Jovanov.

 

 

P R O S L A V E 2015

Dan škole

Svečani dan za našu školu bio je petak 8. maj 2015. godine kada smo obeležili Dan škole. U znak sećanja na borce čije ime naša škola nosi, direktor, delegacija nastavnika i grupa učenika (članovi istorijske sekcije) toga dana položili su cveće na spomen grobnicu braće Novakov u Silbašu.

Školska slava

Print Friendly, PDF & Email