NAŠI DRAGI GOSTI IZ KREPOLJINA

U petak 4.10.2019. godine došli su nam dragi gosti – pobratimi iz OŠ „Jovan Šerbanović“ iz Krepoljina. Direktor naše škole, nastavnici i učenici dočekali su ih u Sremskim Karlovcima i obišli su znamenitosti ovog lepog grada. Nakon toga gosti i domaćini otišli su u Despotovo, gde je za učenike organizovana igranka.

Narednog dana posetili su etno kuću u Silbašu.

LJUBAV PREMA PEŠAČENJU

Preko 200 učesnika, ljubitelja prirode okupilo se na međunarodnom pešačenju u subotu 14.9.2019. g. u Bačkoj Palanci. Akcija je podržana od strane Opštine Bačka Palanka kao i donatora. Organizator je Planinarsko društvo „Ravničar“. Učesnici su pešačili oko 3 km u jednom pravcu. U odmaralištu Crvenog krsta ih je dočekalo lepo posluženje. Nakon toga učestvovali su u raznim aktivnostima kao: joga za decu, skakanje u džaku, vučenje konopca i ostalim igrama.
Na ovom lepom pešačenju do Bagremare učesnici iz naše škole sa učiteljicom Silvijom Gašić sreli su i najstarijeg Silbašana, Savu Milića koji u devetoj deceniji još uvek voli da pešači. Ujedno upućuju poziv da i u narednim akcijama uzmu učešće i druga deca i da se zabavljaju i uživaju u prirodi.

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU FISKULTURNE SALE U DESPOTOVU

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica u četvrtak 12.9.2019. godine položili su kamen temeljac za izgradnju sportske hale u Despotovu. Za ovu investiciju Pokrajinska vlada izdvojila je više od 115 miliona dinara.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević i predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka Mita Lačanski.