OBUSTAVA NASTAVE

PREDŠKOLSKA USTANOVA
OSNOVNA ŠKOLA
SREDNJA ŠKOLA

  • direktoru

Poštovana/-i,

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na celoj teritoriji Republike Srbije, koja je stupila na snagu večeras 15.03.2020. godine, ustanove obrazovanja i vaspitanja neće raditi od ponedeljka 16.03.2020. godine.

U toku sutrašnjeg dana škole će dobiti potrebne informacije i uputstva za organizovanje i sprovođenje nastave na daljinu počevši od 17.03.2020. godine (utorak). Od direktora škola i nastavnika očekuje se da u toku sutrašnjeg dana izvrše potrebne pripreme i informisanje učenika i njihovih roditelja/zakonskih staratelja o organizovanoj nastavi na daljinu. Potrebno je planirati obaveštavanje učenika i koordinaciju nastave na daljinu tako da što manji broj zaposlenih dolazi u ustanovu, a da svoje radne obaveze u najvećoj meri obavljaju od kuće. Tokom boravka u ustanovi svi zaposleni su u obavezi da se pridržavaju zdravstveno-higijenskih mera, uputstava i naredbi nadležnih službi.

U danima koji su pred nama Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će pružiti potrebnu pomoć školama, učenicima i njihovim roditeljima da nastavu na daljinu organizuju, sprovode i prate na delotvoran i efikasan način.

Zajedničkim naporima, dobrom koordinacijom i sinhronizovanim aktivnostima možemo doprineti da se aktuelna krizna situacija za obrazovni sistem, ali i sistem u celini, predupredi i time ublaže njene posledice. U tom smislu, pozivamo Vas na posvećeno delovanje i odgovorno postupanje!

S poštovanjem,

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

15.03.2020. godine

MASLENICA

Svake godine nas obraduje obeležavanje ruskog praznika „Maslenica“ u našoj školi. Organizator ove aktivnosti je nastavnica ruskog jezika Marija Keravica sa svojim učenicima. Fotografije svedoče o ovom lepom događaju u Despotovu – sreda 26.2.2020.

Ovaj praznik obeležen je u petak 28.2.2020. godine i u školi u Silbašu. Nastavnica ruskog jezika, Marija Keravica organizator je ove akcije. Učenici i nastavnici počastili su se veoma ukusnim palačinkama.

U Despotovu

U Silbašu

PREKID NASTAVE USLED EPIDEMIJE GRIPA

Poštovani učenici i radnici OŠ „Braća Novakov“ Silbaš,
Na osnovu odluke Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice broj 128 – 61- 12/2020 – 01 od 11.2. 2020.g.
PREKIDA se obrazovno – vaspitni rad u školama u Vojvodini od srede 12. 02. 2020. god. zaključno sa petkom 21. 02. 2020. god.
Prvi radni dan je ponedeljak 24. 02. 2020. god.

Direktor škole

Đoka Milić, prof.

SRETENJSKI TURNIR U ŠAHU

U našoj školi povodom Dana državnosti realizovan je Sretnjski turnir u šahu /31.1.2020/ koji su vodili nastavnici Milovan Pejak i Petar Nikolić. Ukupno 31 učesnika, iz sva tri mesta naše škole takmičili su se u dve kategorije:
I. učenici od prvog do četvrtog razreda – favoriti su Aleksandar Dobrić i Anastasija Dobrić, dok su drugo mesto podelili Dalibor Leporis i Mihajlo Gnjatić.

II. učenici od petog do osmog razreda.
Najveći uspeh postigao je Stefan Pejak, drugo mesto je osvojio Mitar Jović, a treće Stefan Krunić.

Najuspešniji takmičari su dobili diplome, i oni će predstavljati svoju školu na opštinskom takmičenju.

ŠKOLSKA SLAVA SVETI SAVA

U ponedeljak 27.1.2020.godine svečano smo obeležili školsku slavu Svetog Save. Čin rezanja slavskog kolača u Silbašu izvršio je jerej Vladimir Markov. Svečanosti su prisustvovali brojni gosti: protonamesnik Nikola Temerinac, predsednik mesne zajednice Silbaš Milan Kraguljac, član Opštinskog veća Milorad Paripović, pomoćnik direktora Doma zdravlja „Mladen Stojanović“ Mirjana Pejak i još mnogobrojni gosti. Prisutne je pozdravio direktor škole Đoka Milić. Program su upriličili učenici naše škole, a za scenario se pobrinula nastavnica veronauke StanislavaTemerinac sa nastavnicom srpskog jezika Dušankom Janjić.

U Paragama

U Despotovu