ZAVRŠNI ISPIT

U ponedeljak 18. juna 2018. godine i u našoj školi  počelo je polaganje završnog ispita za osmake.  Mali maturanti, ukupno 76 učenika polagali su test iz maternjeg jezika – srpskog, odnosno slovačkog jezika.

  

Narednog dana, u utorak 19. juna 2018. osmaci su polagali test iz matematike, a trećeg dana, u sredu 20. juna 2018. polagali su kombinovani test. Testiranje je proteklo u redu.

    

EXÁMEN

Modlitbami, slovami chvály a radosti tiež i piesňami žiaci náboženskej výchovy SEAVC (1. – 8. ročník) si želali osláviť Pána Boha, ktorému vďačíme za ochranu a požehnanie i v tomto školskom roku. Koncoročný program – exámen usporiadali v chráme Božom v Silbaši v nedeľu 17. júna 2018.  Vďaka i kňazovi Jánovi Záhorcovi za posilňujúce a povzbudzujúce slová pre našich žiakov.

 

UČENICI MESECA U ŠKOLSKOJ 2017/18. GODINI

Učenici meseca u školskoj 2017/18. godini su:

u Silbašu

I 1  Anja Belička

I 2  Sofija Marković

II 1 Andrej Čobrda

II 2 Anastasija Terzić

III1 Branislava Ušjak

III2 Stefan Pejak

IV1 Sara Boćanski

IV2 Nemanja Grbić

V1 Mirjana Popov

V2 Nikola Novakov/Uroš Augustinov

VI1 Tamara Hložan

VI2 Aleksandar Dikić/Sofija Mirkov

VII1Teodora Vidosavljević

VII2 Milica Laćarak

VIII1 Nina Medovarski/Aleksandra Popov

VIII2 Bojana Zarupski/Nikolina Milanov

VIII3 Dunja Novakov

u Paragama

I 3  Nikola Pašin

II3  Stefan Sušnica

III3 Andrej Vasić – Babiak

IV4 Borislav Đurić

u Despotovu

V3  Sara Oliver

VI3  Atanasije Temerinac

VII3  Luka Popin

VII4  Novka Gajić

VIII4  Boris Janković

NAGRADNO PUTOVANJE U BEOGRAD

U sredu 13. juna 2018. godine  učenici naše škole koji su postigli zapažene rezultate na raznim nivoima takmičenja bili su na nagradnoj ekskurziji u Beogradu. Sa njima su bili i njihovi nastavnici – mentori. Ukupno je bilo 26 učenika i 19 nastavnika.

Najpre su posetili Narodnu skupštinu Srbije, gde su imali vodiča – osobu zaduženu za odnose sa javnošću. Posetili su malu skupštinsku salu jer je u velikoj sali bilo zasedanje, kao i salon gde predsednik prima strane zvaničnike.

Zatim su posetili  Narodnu banku Srbije – Muzej novca gde su se upoznali sa istorijatom razvoja kovanog i papirnog novca u Srbiji od najranijeg perioda do danas.

Potom je usledila poseta i razgledanje  TC “ Ušće“ kao i ručak u Mekdonalds restoranu.

Iz Beograda su poneli lepe utiske i uspomene.

             

 

ZDRAVI ZUBI U ZDRAVOJ PORODICI

U okviru 28. nedelje oralnog zdravlja sa motom: „Zdravi zubi u zdravoj porodici“ u našoj školi u Paragama u ponedeljak 21.5.2018. godine, realizovano je predavanje, čiji je organizator Emili Šušnica. Predavač je bila Julka Čabrilo, medicinska sestra na preventivi PU „Mladost“ Bačka Palanka. Prisutni su bili polazinici PPP, kao i učenici prvog i drugog razreda, sa vaspitačicom i učiteljicama. Nakon interesantnog predavanja svi su počašćeni voćem i na poklon su dobili četkicu za zube.