Poklon takmičarima

Prošle školske godine mnoga takmičenja nisu realizovana usled pandemije korona virusa. Naša dva učenika Kristinu Hložan i Aleka Medovarskog za takmičenje iz evangeličke veronauke pripremala je nastavnica Jaruška Ferkova. Za učešće svih takmičara već su bili pripremljeni pokloni – šolje. Pošto takmičenje u Kisaču nije održano, Odbor Biblijske olimpijade odlučio je da svim prijavljenim učesnicima i njihovim veroučiteljima pošalje šoljice.

UDŽBENICI NA POKLON

Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine i Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka iz Novog Sada je uz finansijsku podršku Kancelarije za dijasporu u Bratislavi i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave realizaovao projekat nabavke udžbenika za učenike osnovnih škola, koji pohađaju nastavu slovačkog jezika sa elementima nacionalne kulture. Učenici naše škole veoma su se obradovali ovim vrednim poklonima.

DRUGO MESTO NA TAKMIČENJU U PREDUZETNIŠTVU

Od 01.12. do 03.12.2020 godine održano je takmičenje osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Bačka Palanka u izradi biznis plana. Cilj je pokrenuti duh preduzetništva kod učenika osnovnih i srednjih škola… Sa tim u vezi, organizator takmičenja Savez pronalazača Srbije iz Beograda je organizovao Zoom online radionicu i upoznao učesnike o cilju projekta.

Juče 03.12.2020. godine je organizovana i Zoom online prezentacija školskih projekata gde su učenici izlagali svoje poslovne ideje…

Naša ekipa u sastavu od pet učenika 8-3 razreda:

Sara Oliver, Jelena Ubavin, Hristina Grigorijević, Aleksandra Keravčin i Miloš Panin osvojila je drugo mesto…

Mentor im je bio nastavnik Tehnike i Tehnologije i Informatike i Računarstva Aleksandar Igić.

Projekat je biznis plan Pametne kuće. ČESTITAMO !!!