NAGRADNA EKSKURZIJA

I ove godine naša škola organizovala je besplatnu eksurziju za učenike i nastavnike koji su bili uspešni i osvojili nagrade i plasmane na brojnim takmičenjima. Ove godine nagrađeni učenici i nastavnici posetili su Avalski toranj i spomenik Neznanom junaku, ručak je organizovan u restoranu „Konoba akustiki“, ekskurzija se završila posetom tržnog centra Ušće.

Pored nagradnog izleta u Beograd, naše nagrađene učenike direktor škole obradovao je još jednim lepim poklonom – majicama.

MATURSKO VEČE

Jedan od najvažnijih dana naših osmaka – matursko veče proslavili smo u našoj školi u Silbašu u petak 7.6.2019. godine u prelepoj atmosferi. Svečanosti je prisustvovao i predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica koji je uručio poklon đaku generacije Teodori Vidosavljević, kao i specijalne diplome uspešnim osmacima. Za naše osmake jedno razdoblje se završilo, a drugo počinje – želimo im da ostvare svoje snove!

Naši ôsmaci na titulnej strane mládežníckeho časopisu VZLET

V máji t.r. našu školu navštívila šéfredaktorka Vzletu Jasmina Pániková. Vďaka tejto vzácnej návšteve naši ôsmaci, ktorí sa učia slovenský jazyk sú na titulnej strane májového čísla mládežníckeho časopisu Vzlet. Šéfredaktorka Jasmina urobila s nimi aj anketu o ich plánoch na stredoškolských cestách.

Jasmina Pániková na pracovnom mieste v Novom Sade

PIRAMIDA ISHRANE

Jedan veoma lep i edukativan dan imali su učenici III-3 razreda zajedno sa svojom učiteljicom Radmilom Vještica u Paragama u ponedeljak 27.5.2019. U posetu je došla Emili Šušnica kako bi učenicima prezentovala zdravu ishranu, nakon čega je organizovan kviz, a potom su u kuhinji svi bili zaposleni i zajednički pripremali smuti i voćnu salatu. Svojim drugarima iz drugog razreda su pripremili iznenađe – degustiranje zdrave poslastice.

ODELJENJSKA OLIMPIJADA

U našoj školi u Silbašu u petak 24.maja 2019. godine održana je Odeljenjska olimpijada u organizaciji nastavnica engleskog jezika Biljane Bilanović i Ivane Vučić. Na Odeljenjskoj olimpijadi učestvovali su učenici iz Silbaša, Despotova i Paraga. Učenici razredne nastave bili su podeljeni u 5 timova, a učenici predmetne nastave u 6 timova. Pobedili su učenici četvrtog i šestog tima sa ukupno 24 boda, drugo mesto su osvojili Tim 3 sa 23 boda, a treće mesto dele Tim 2 i Tim 5 sa 20 bodova. Najuspešniji su dobili diplome.