RADIONICA O PUBERTETU

U našoj školi u Silbašu i u Despotovu, u ponedeljak 15.04.2019. održana je radionica o pubertetu namenjena učenicama šestog razreda. U Despotovu je osam devojčica prisustvovalo radionici, a u Silbašu njih devet.

Radionica se sastoji od edukativnog predavanja o ličnoj higijeni i nezi u pubertetu i održana je od strane obučenog moderatora koji je završio studije psihologije. Svrha ove radionice bila je informisanje devojčica o fizičkim i emocionalnim promenama koje će se desiti tokom puberteta, kao i edukacija devojčica u pogledu ženske higijene. Radionica je održana sa učenicama čiji su roditelji potpisali saglasnost o prisustvovanju i informisanju na radionici.

Radionicu je podržao Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

  

MEĐUNARODNI DAN ROMA

U našoj školi u Silbašu je u petak na prigodan način obeležen Međunarodni dan Roma. Učenici srpske, romske i slovačke nacionalnosti zajedno su u mešovitim ekipama odigrali turnir u fudbalu. Dečaci i devojčice podeljeni u 4 ekipe odigrali su 4 lepe i zanimljive utakmice. Ovde nije bilo važno ko će biti prvi, bilo je važno druženje. Nagrade za osvojena mesta nije bilo, osim čokoladice za svakog učesnika i čaša soka. Publika je nagrađena sa po jednom bananicom.