Naši ôsmaci na titulnej strane mládežníckeho časopisu VZLET

V máji t.r. našu školu navštívila šéfredaktorka Vzletu Jasmina Pániková. Vďaka tejto vzácnej návšteve naši ôsmaci, ktorí sa učia slovenský jazyk sú na titulnej strane májového čísla mládežníckeho časopisu Vzlet. Šéfredaktorka Jasmina urobila s nimi aj anketu o ich plánoch na stredoškolských cestách.

Jasmina Pániková na pracovnom mieste v Novom Sade

PIRAMIDA ISHRANE

Jedan veoma lep i edukativan dan imali su učenici III-3 razreda zajedno sa svojom učiteljicom Radmilom Vještica u Paragama u ponedeljak 27.5.2019. U posetu je došla Emili Šušnica kako bi učenicima prezentovala zdravu ishranu, nakon čega je organizovan kviz, a potom su u kuhinji svi bili zaposleni i zajednički pripremali smuti i voćnu salatu. Svojim drugarima iz drugog razreda su pripremili iznenađe – degustiranje zdrave poslastice.

ODELJENJSKA OLIMPIJADA

U našoj školi u Silbašu u petak 24.maja 2019. godine održana je Odeljenjska olimpijada u organizaciji nastavnica engleskog jezika Biljane Bilanović i Ivane Vučić. Na Odeljenjskoj olimpijadi učestvovali su učenici iz Silbaša, Despotova i Paraga. Učenici razredne nastave bili su podeljeni u 5 timova, a učenici predmetne nastave u 6 timova. Pobedili su učenici četvrtog i šestog tima sa ukupno 24 boda, drugo mesto su osvojili Tim 3 sa 23 boda, a treće mesto dele Tim 2 i Tim 5 sa 20 bodova. Najuspešniji su dobili diplome.

DAN ŠKOLE

Dan škole obeležavamo i posetom spomen grobnice braće Novakov. U petak 10. maja 2019. godine direktor škole Đoka Milić, nastavnice Biserka Spasojević i Dušanka Janjić, kao i predstavnici učeničkog parlamenta – učenice VII2 razreda Biljana Pajić i Sofija Mirkov posetili su spomen obeležje *Braće Novakov* i položili su cveće.

Dan škole obeležili smo u Paragama i Despotovu 16. maja 2019. Na centralnoj svečanosti koja je održana u petak 17.maja 2019. godine je bio prisutan Jovan Vukčević, rukovodilac školske uprave, kao i mnogobrojni gosti. U svečanom programu čiji je naziv „Narodna tradicija“ nastupili su naši učenici i dočarali su kulturu dva naroda – srpskog i slovačkog. Nagrađena su tri učenika sa najviše postignuća na takmičenjima: Stefan Pejak, Stevan Ubavin i Tamara Hložan. Direktor škole je uručio i poklone učiteljici Anki Ninkov i nastavnici Mariji Milosavljev. Poklone su dobili i naši ovogodišnji penzioneri nastavnica Fatima Ivaz i Todor Ilin.

U Paragama

U Despotovu

U Silbašu

PREZENTACIJA GIMNAZIJE „JAN KOLAR“

U utorak 14.maja 2019. godine u našoj školi u Silbašu i Despovotvu prezentovana je Gimnazija „Jan Kolar“ iz Bačkog Petrovca. O ovoj srednjoj školi govorili su: Anna Nikolajević, prof. geografije, Jaroslav Hlpka, prof. hemije i Daniela Triaška, prof. likovne kulture. Veoma interesantu prezentaciju za naše osmake pripremili su bivši učenici naše škole, a sada gimnazijalci: Martina Miksad /treći razred/ i David Fic /četvrti razred/.