ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Угледни час чија је тема „Дан планете земље“ реализовао је наставник Александар Игић са ученицима VII 3 у Деспотову у среду 17.4.2019. године. Овом стручном усавршавању присуствовали су и чланови стручног већа природно-математичке групе предмета.

 

   

 

 

 

 

РАДИОНИЦА О ПУБЕРТЕТУ

У нашој школи у Силбашу и у Деспотову, у понедељак 15.04.2019. одржана је радионица о пубертету намењена ученицама шестог разреда. У Деспотову је осам девојчица присуствовало радионици, а у Силбашу њих девет.

Радионица се састоји од едукативног предавања о личној хигијени и нези у пубертету и одржана је од стране обученог модератора који је завршио студије психологије. Сврха ове радионице била је информисање девојчица о физичким и емоционалним променама које ће се десити током пубертета, као и едукација девојчица у погледу женске хигијене. Радионица је одржана са ученицама чији су родитељи потписали сагласност о присуствовању и информисању на радионици.

Радионицу је подржао Завод за унапређивање образовања и васпитања.

  

ПРЕЗЕНТАЦИЈА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ „ПАВЛЕ САВИЋ“ ИЗ НОВОГ САДА

За наше осмаке је у петак 12.4.2019. године одржана презентација средње школе „Павле Савић“ из Новог Сада. Презентацију су имале наше бивше ученице Јована Краљик, Јелена Вукадинов и Исидора Врсајков.

    

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТИ ЗА ОСМАКЕ

Пробни завршни испит из математике за ученике осмог разреда одржан је у петак 12.4.2019. године. Следећег дана, у суботу 13.4.2019. године ученици су имали још два пробна испита – најпре су радили тестове из матерњег језика, а затим и комбиноване тестове.

     

ПРЕЗЕНТАЦИЈА СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ „ДР РАДИВОЈ УВАЛИЋ“

Нашу школу посетили су представници Средње стручне школе „Др Радивој Увалић“ из Бачке Паланке (8.4.2019.) Ученици осмог разреда у Силбашу и Деспотову имали су прилику да виде интересантну презентацију о овој бачкопаланачкој средњој школи

     

МЕЂУНАРОДНИ ДАН РОМА

У нашој школи у Силбашу је у петак на пригодан начин обележен Међународни дан Рома. Ученици српске, ромске и словачке националности заједно су у мешовитим екипама одиграли турнир у фудбалу. Дечаци и девојчице подељени у 4 екипе одиграли су 4 лепе и занимљиве утакмице. Овде није било важно ко ће бити први, било је важно дружење. Награде за освојена места није било, осим чоколадице за сваког учесника и чаша сока. Публика је награђена са по једном бананицом.

   

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ТЕСТ ЗА ОСМАКЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ

    Ученици ће  у два дана радити три теста :

12. априла 2019. године у 12:00

‒ тест из математике и истог дана анонимно попуњавају упитник,

13. априла 2019. године у 9:00

– тест из српског, односно матерњег језика и

 комбиновани тест у 11:30, са паузом од пола сата између два двосатна термина.