ОБУСТАВА НАСТАВЕ

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА
ОСНОВНА ШКОЛА
СРЕДЊА ШКОЛА

  • директору

Поштована/-и,

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој територији Републике Србије, која је ступила на снагу вечерас 15.03.2020. године, установе образовања и васпитања неће радити од понедељка 16.03.2020. године.

У току сутрашњег дана школе ће добити потребне информације и упутства за организовање и спровођење наставе на даљину почевши од 17.03.2020. године (уторак). Од директора школа и наставника очекује се да у току сутрашњег дана изврше потребне припреме и информисање ученика и њихових родитеља/законских старатеља о организованој настави на даљину. Потребно је планирати обавештавање ученика и координацију наставе на даљину тако да што мањи број запослених долази у установу, а да своје радне обавезе у највећој мери обављају од куће. Током боравка у установи сви запослени су у обавези да се придржавају здравствено-хигијенских мера, упутстава и наредби надлежних служби.

У данима који су пред нама Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће пружити потребну помоћ школама, ученицима и њиховим родитељима да наставу на даљину организују, спроводе и прате на делотворан и ефикасан начин.

Заједничким напорима, добром координацијом и синхронизованим активностима можемо допринети да се актуелна кризна ситуација за образовни систем, али и систем у целини, предупреди и тиме ублаже њене последице. У том смислу, позивамо Вас на посвећено деловање и одговорно поступање!

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

15.03.2020. године

МАСЛЕНИЦА

Сваке године нас обрадује обележавање руског празника „Масленица“ у нашој школи. Организатор ове активности је наставница руског језика Марија Керавица са својим ученицима. Фотографије сведоче о овом лепом догађају у Деспотову – среда 26.2.2020.

Овај празник обележен је у петак 28.2.2020. године и у школи у Силбашу. Наставница руског језика, Марија Керавица организатор је ове акције. Ученици и наставници почастили су се веома укусним палачинкама.

У Деспотову

У Силбашу

ПРЕКИД НАСТАВЕ УСЛЕД ЕПИДЕМИЈЕ ГРИПА

Поштовани ученици и радници ОШ „Браћа Новаков“ Силбаш,
На основу одлуке Покрајинског секретаријата за образовање, прописе управу и националне мањине – националне заједнице број 128 – 61- 12/2020 – 01 од 11.2. 2020.г.
ПРЕКИДА се образовно – васпитни рад у школама у Војводини од среде 12. 02. 2020. год. закључно са петком 21. 02. 2020. год.
Први радни дан је понедељак 24. 02. 2020. год.

Директор школе

Ђока Милић, проф.

СРЕТЕЊСКИ ТУРНИР У ШАХУ

У нашој школи поводом Дана државности реализован је Сретњски турнир у шаху /31.1.2020/ који су водили наставници Милован Пејак и Петар Николић. Укупно 31 учесника, из сва три места наше школе такмичили су се у две категорије:
I. ученици од првог до четвртог разреда – фаворити су Aлександар Добрић и Анастасија Добрић, док су друго место поделили Далибор Лепорис и Михајло Гњатић.

II. ученици од петог до осмог разреда.
Највећи успех постигао је Стефан Пејак, друго место је освојио Митар Јовић, а треће Стефан Крунић.

Најуспешнији такмичари су добили дипломе, и они ће представљати своју школу на општинском такмичењу.