НАШИ ДРАГИ ГОСТИ ИЗ КРЕПОЉИНА

У петак 4.10.2019. године дошли су нам драги гости – побратими из ОШ „Јован Шербановић“ из Крепољина. Директор наше школе, наставници и ученици дочекали су их у Сремским Карловцима и обишли су знаменитости овог лепог града. Након тога гости и домаћини отишли су у Деспотово, где је за ученике организована игранка.

Наредног дана посетили су етно кућу у Силбашу.

ПРОЈЕКАТ СЛАТКОГ УКУСА

Пројекат који је учитељица Силвија Гашић реализовала са својим ученицима /30.9.2019./ остаће дуго у лепом сећању свим учесницима. Ученици су у Етно кући Силбаш правили гомбоце са Милином Склабински и њеном мамом Зузаном. Милина их је одбрадовала и лепим поклонима!

ЉУБАВ ПРЕМА ПЕШАЧЕЊУ

Преко 200 учесника, љубитеља природе окупило се на међународном пешачењу у суботу 14.9.2019. г. у Бачкој Паланци. Акција је подржана од стране Општине Бачка Паланка као и донатора. Организатор је Планинарско друштво „Равничар“. Учесници су пешачили око 3 км у једном правцу. У одмаралишту Црвеног крста их је дочекало лепо послужење. Након тога учествовали су у разним активностима као: јога за децу, скакање у џаку, вучење конопца и осталим играма.
На овом лепом пешачењу до Багремаре учесници из наше школе са учитељицом Силвијом Гашић срели су и најстаријег Силбашана, Саву Милића који у деветој деценији још увек воли да пешачи. Уједно упућују позив да и у наредним акцијама узму учешће и друга деца и да се забављају и уживају у природи.

ПРОЈЕКАТ ГРАДСКЕ БИБЛИОТЕКЕ ИЗ БАЧКЕ ПАЛАНКЕ

У петак 13.9.2019. год. у нашој школи у Силбашу пројекат „Културом у нова сазнања и нове доживљаје“ презентовале су наше гошће Ковиљка Добрић, директорка градске библиотеке у Бачкој Паланцки и Татјана Дакић. Пројекат је под покровитељством Општине Бачка Паланка.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

У нашој школи најпре у Силбашу, а потом и у Деспотову /12.9.2019./ реализована је презентација пројекта „Превенција и ресоцијализација асоцијалног понашања малолетника на територији Општине Бачке Паланке“. Ученицима су овај пројекат презентовале: Вера Петровић, Смиљана Вулетић, Јасмина Боначић и Татјана Дакић.

НОВИ УЏБЕНИЦИ ЗА ПРВИ И ДРУГИ РАЗРЕД НА СЛОВАЧКОМ ЈЕЗИКУ

Каталог важећих уџбеника за први разред – програм на словачком језику можете погледати ОВДЕ .

Каталог важећих уџбеника за други разред – програм на словачком језику можете погледати ОВДЕ .

ПОКЛОН ОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БАЧКА ПАЛАНКА

Наши ученици у Парагама обрадовали су се поклону који су у четвртак 12.9.2019. године добили од Председника Општине Бачка Паланка Бранислава Шушнице. Деца су се одушевила головима који су одмах постављени у школском дворишту.

ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ У ДЕСПОТОВУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница у четвртак 12.9.2019. године положили су камен темељац за изградњу спортске хале у Деспотову. За ову инвестицију Покрајинска влада издвојила је више од 115 милиона динара.

Полагању камена темељца присуствовали су и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић и председник Скупштине општине Бачка Паланка Мита Лачански.

ПОКЛОН ОД НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА СЛОВАЧКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

Наши петаци чији је матерњи језик словачки обрадовали су се поклону који су добили од Националног савета словачке националне мањине (9.9.2019.) – школски прибор и две књиге којима ће обогатити своју библиотеку.