Поклон такмичарима

Прошле школске године многа такмичења нису реализована услед пандемије корона вируса. Наша два ученика Кристину Хложан и Алека Медоварског за такмичење из евангеличке веронауке припремала је наставница Јарушка Феркова. За учешће свих такмичара већ су били припремљени поклони – шоље. Пошто такмичење у Кисачу није одржано, Одбор Библијске олимпијаде одлучио је да свим пријављеним учесницима и њиховим вероучитељима пошаљe шољице.

УЏБЕНИЦИ НА ПОКЛОН

Национални савет словачке националне мањине и Завод за културу војвођанских Словака из Новог Сада је уз финансијску подршку Канцеларије за дијаспору у Братислави и Министарства државне управе и локалне самоуправе реализаовао пројекат набавке уџбеника за ученике основних школа, који похађају наставу словачког језика са елементима националне културе. Ученици наше школе веома су се обрадовали овим вредним поклонима.

96. ЖЕНСКИ MИНИ MAKСИ KУП

У новонасталој ситуацији и уз придржавање свих мера у Деспотову је одржан први овосезонски фудбалски турнир. Поред екипе домаћина наступиле су још екипе девојчица из Савиног Села и Пивница.

ПОКЛОН НАШИМ УЧЕНИЦИМА

Нашу школу у Силбашу 13.10.2020. године посетио је Марко Ољача, представник Друштва за одрживу будућност – Кораци. Ученицима разредне наставе донео је на поклон распоред часова и бојанке чији је илустратор Марко Сомборац. Деца су се веома обрадовала поклонима.

ДРУГО МЕСТО НА ТАКМИЧЕЊУ У ПРЕДУЗЕТНИШТВУ

Од 01.12. до 03.12.2020 године одржано је такмичење основних и средњих школа са подручја општине Бачка Паланка у изради бизнис плана. Циљ је покренути дух предузетништва код ученика основних и средњих школа… Са тим у вези, организатор такмичења Савез проналазача Србије из Београда је организовао Zoom online радионицу и упознао учеснике о циљу пројекта.

Јуче 03.12.2020. године је организована и Zoom online презентација школских пројеката где су ученици излагали своје пословне идеје…

Наша екипа у саставу од пет ученика 8-3 разреда:

Сара Оливер, Јелена Убавин, Христина Григоријевић, Александра Керавчин и Милош Панин освојила је друго место…

Ментор им је био наставник Технике и Технологије и Информатике и Рачунарства Александар Игић.

Пројекат је бизнис план Паметне куће. ЧЕСТИТАМО !!!

Заштитне маске – поклон нашим ученицима

Хуманитарна донација у виду заштитних маски дошла је у нашу школу из Друштва за одрживу будућност „Кораци“. За ову акцију захвални смо и нашој учитељици Силвији Гашић, а деца су се веома обрадовала поклону.